SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Om klubben

Spånga Idrottssällskap

Spånga Idrottssällskap (SIS) bildades den 6 september 1929 och 1948 bildades ishockeysektionen. 1991 ombildades föreningen till en Allians där de dåvarande sektionerna blev egna föreningar. I Alliansen ingår idag Spånga IS Fotbollklubb, Spånga IS Ishockeyklubb, Spånga IS Handbollsklubb, Spånga/Bromsten Bandyklubb och Spånga Tennis- och Bordtennisklubb.

Verksamheten

Spånga Hockey är idag en av Stockholms större ishockeyklubbar med 9 ungdomslag, 2 juniorlag, A-lag och Veteranlag.
Arbetet med ungdomslagen har en långsiktig inriktning vilken syftar till att utveckla spelarna individuellt såväl som lagmässigt. Genom att lära dem att samarbeta och att respektera varandra i gruppgemenskap medverkar vi också till deras sociala utveckling. Det är vår strävan att bedriva en målinriktad och regelbunden träning/utbildning. Vi anser därför att det är mycket viktigt att vi har välutbildade ledare/tränare och att dessa successivt höjer sin kompetens genom erfarenhet samt intern och extern utbildning. För att lyckas med detta krävs stora ideella insatser samt en ganska omfattande ekonomi.
Mer information finns att hitta i Spånga Hockeys policy dokument.

Ishallen

Spånga Ishall invigdes, efter många år och mycket arbete med Leif Östman som störste pådrivare den 5 december 1997. Det blev ett stort steg för vår verksamhet, då vi slapp regn och snö på matcher och träningar. I Ishallen finns idag 5 omklädningsrum, domarrum, bastu, sliprum, förråd till samtliga lag, kansli, läktare, cafeteria, ledarrum, samlingsrum och gym.

 
Vi stöder Spånga Hockey