SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Spånga IS Ishockeyklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till Spånga IS Ishockeyklubb
 
Börja spela ishockey
Hösten/vinterns Hockeyskolor säsongen 22-23
2022-05-23, Börja spela ishockey
Spånga Hockey driver Hockeyskolor för flickor och pojkar i åldrarna 5-7 år, anmälan är öppen under hela säsongen.
 
Information och anmälningslänk till resp grupp finns här nedan.
 
 
Utveckling av verksamheten - 3 nya sportchefer
2022-04-01 14:41

Som ett led i utvecklingen av en modern idrottsförening ser nu Spånga Hockey över den sportsliga organisationen och tillsätter inte mindre än tre nya sportchefer för ungdoms- och juniorlagen.

- Vi har sett ett behov av ha en tätare dialog med våra lag, inte minst våra ungdomars, för att lättare kunna plocka upp de olika åldersgruppernas behov, men också för att enklare kunna förmedla målen och planera vår verksamhet på ett större och tydligare sätt, säger klubbens ordförande Pär Forsmark.

 

Sportcheferna kommer vara uppdelade på ett logiskt sätt utifrån spelform; 3-mot-3, 5-mot-5 och junior. Detta medför också en bättre förståelse för varje individs utveckling och på så sätt kunna stötta och inspirera spelare där det verkligen behövs.

 

Förändringarna ligger även i fas med att nuvarande sportchef, Håkan Strömberg, lämnar rollen på grund av nya utmaningar i det civila yrket där han inte tillåts vara aktivt verksam inom enskilda föreningar.


- Vi är oerhört glada och tacksamma för Håkans insatser för våra juniorer och A-lag de senaste fyra åren!

 

För vidare information, kontakta kansli@spangahockey.se

 

Kontaktuppgifter finns HÄR

Nytt samarbetsavtal med Starzone Sports
2021-06-13 11:54

Spånga Hockey är stolta och glada att kunna annonsera att vi förnyat avtalet med Starzone Sports fram till och med säsongen 2023/24.

Bakgrunden till att parterna skriver ett längre avtal är att Spånga Hockey som en av dom första hockeyföreningarna i Sverige kommer att implementera StarZone’s utvecklingsplattform för träning av ungdomsspelare U9 till U14. Utvecklingsplattformen är nästa stora steg i att erbjuda strukturerad och kvalitativ träning i ett modernt format. Genom utvecklingsplattformen får Spånga ett unikt verktyg som ger:

 

  • Komplett säsongsplanering för träning på och utanför isen
  • Videobaserade övningar och detaljerade instruktionsfilmer för alla delar av utbildningen.
  • Varje månad nedbruten i kompletta träningar på och utanför isen
  • Definierade kunskapsmål för varje ålder som mäts 3 ggr per år
  • Kunskapsmål mäts och dokumenteras direkt i plattformen
  • Alla tränare och ledare i alla lag får tillgång till utvecklingsplattformen och delar i realtid all information om vilken träning som ska genomföras

 

I en kommentar säger Thomas Eriksson, VD på Starzone Sports.

"Vår helt nya plattform för utveckling av spelare är nästa stora steg i vår utveckling. Genom att kunna erbjuda denna tjänst kan Starzone erbjuda en kvalitetssäkrad träningsmetodik och ett verktyg för alla tränare som gör att vi för varje enskild träning jobbar med en gemensam plan och gemensamma mål. Vi kan också ge alla tränare och ledare en inspirerande arbetsmiljö där dom får mer tid att utveckla sitt ledarskap och genom det utveckla sig själva och kvaliteten i varje träning.

En stor del i varför vi jobbat så hårt med att utveckla denna plattform är också att kunna implementera kunskapsmål, precis som man haft i skolan en längre tid. Vi kan nu tillsammans med Spånga Hockey i realtid se att alla spelare får rätt utbildning och träning så att varje spelare får förutsättningar att nå sina kunskapsmål"

 

I en kommentar säger Simon Persson, styrelseledamot i Spånga Hockey.

"Vi har en långsiktig relation med Starzone där vi är väldigt nöjda med hur dom har levererat träning och ledarskap på våra teknikträningar. Teknikträningarna med Starzone kommer fortsätta, för oss är det naturligt att nu ta nästa steg tillsammans och fullt ut genom en modern plattform kunna erbjuda samma utbildning för alla spelare, oavsett vilket år man är född. Vårt mål som förening är att kunna erbjuda en gemensam metodik för alla spelare, och en process där Spångas utvecklingsmodell genomsyrar varje träning, på och utanför isen. Vi är övertygade om att denna träningsmetodik även kommer bidra till ett ännu bättre ledarskap hos våra tränare och således bidra till att implenteringen av Hemmplansmodellens fyra principer faller på plats, på riktigt och inte bara i skapade dokument på en hemsida"

 

De fyra principerna är:

  • Sätt människan i fokus
  • Ge alla chansen att utvecklas
  • Anpassa träning och match efter målgrupp
  • Bedriv en allsidig träning

 

Vi är glada att vi har en partner som Starzone Sports som hela tiden vill ligga i framkant att hitta nya och innovativa sätt att utveckla träningsmetodiken och att vi som förening kan få bygga det tillsammans med dom.

 

Implementeringen av utvecklingsplattformen kommer påbörjas direkt vid start av säsongen 2021/22.

 

För frågor kontakt:

 

Thomas Eriksson, VD Starzone Sports

thomas@starzonesports.com

+46 701 47 83 84

 

Simon Persson, Styrelsen Spånga Hockey

simon@jersey53.se

+46 72 723 53 53

Spånga Hockey tecknar avtal med BB Goalie Academy
2021-06-07 13:26

Vi är glada och stolta att kunna teckna ett samarbetsavtal med en av landets mest erfarna och anlitade tränare för målvakter, BB Goalie har ett stort driv och lång erfarenhet av att utveckla unga målvakter.

 

Träningarna sker regelbundet 1ggr/vecka, uppdelat i 2 grupper, mer information om när träningar startar kommer längre fram.

 

Vi vill också tacka målvaktstränare Andreas Hallerdal för det jobbet han gjort med målvakterna de senaste säsongerna.

Strömberg vs Rundqvist Del 1
2021-04-25 12:37

Här är del 1 i en intervjuserie mellan vår Sportchef Håkan Strömberg och fd hockeyspelaren Danijela Rundqvist.

 

Danijela är född och uppvuxen i Hässelby med Kälvesta SK som moderklubb. Hennes meritlista är lång med spel i Riksserien (numera SDHL), proffs i Kanada, Ryssland, Schweiz och så klart Tre Kronor.

Strömberg vs Andreas Enqvist Del 1
2021-04-15 11:04

Här är del 1 i en intervjuserie mellan vår Sportchef Håkan Strömberg och fd hockeyspelaren Andreas Enqvist.

 

Andreas är född och uppvuxen i Spånga med Spånga Hockey som moderklubb, han avslutade nyligen sin framgångsrika spelarkarriär som tog honom från Spånga Hockey till Djurgården och vidare till AHL, NHL, KHL och SHL.

 

 

Lansering av souvenirshopen
2021-02-22 15:36
Vi står kvar, vi går ingenstans!

Vi kan välja hur vi vill vara, vilken roll vi vill inta, hur vi själva och vår omvärld uppfattar oss. I Spånga Hockey väljer vi att ha en framåtlutad hållning, visa att vi vill och kan och att i alla situationer se hur vi kan bidra på ett positivt sätt.

Så vi tycker det är ett helt rätt sätt att inleda 2021 med lanseringen av vår egen souvenirshop. Tänka nytt och ge alla en möjlighet att bidra till en fortsatt positiv utveckling för Spånga IS Ishockeyklubb. Ta en titt, fundera på om du är en medium eller large, lägg din beställning och stötta Spånga Hockey!

Ny info från ishockeyförbundet 22 dec
2020-12-22 22:27

Nedan ser ni info från Stockholms ishockeyförbund den 22 dec.


Hej

 

Idag kom information från Smittskydd Stockholm gällande de nya skarpa restriktioner som infördes from i fredags vilka lett till att de flesta kommuner i vår län infört totala stopp för organiserad verksamhet både inom- och utomhus (undantaget yrkesmässig senioridrott). Flera av er har säkert läst nyheter publicerade av RF samt i media med förtydliganden från FHM. Med andra ord har majoriteten av kommunerna i vår sjukvårdsregion fattat beslut om hårdare restriktioner än det FHM kommunicerat idag.  Med anledning av detta lämnar Smittskydd Stockholm följande kommentar:

 

”För er som noterat att Folkhälsomyndigheten idag släppt ett förtydligande gällande deras syn på utomhusidrott så kommer säkert flera att uppleva budskapen som motsägelsefulla. Det är viktigt att komma ihåg att Folkhälsomyndigheten gör sin skrivelse ur ett nationellt perspektiv. Smittskydd Stockholm gör sin uppmaning baserat på hur den svåra situationen ser ut i Region Stockholm.”

 

Läs och sprid informationen nedan i sin helhet. Smittskydd Stockholm håller också på med en sammanställning av ”frågor och svar” som vi hoppas kan vara till hjälp för er men den är i skrivande stund inte färdig så kommer återkomma med länk till den snarast.

 

https://vardgivarguiden.se/nyheter/2020/december/organiserad-utomhustraning-bor-just-nu-undvikas/

 

Med anledning av det allvarliga läget uppmanar vi igen alla våra föreningar och dess medlemmar att inte ”runda några hörn” samt att hålla er uppdaterade kring de restriktioner som er kommun utfärdar. Igår deltog undertecknad i möte med Smittskydd Stockholm, Länsstyrelsen, Föreningen Kultur och fritidschefer i Stockholms län, RF SISU Stockholm samt företrädare för de större idrotterna i Stockholm. Smittskydd Stockholm gav en nuläges/bakgrundsrapport till beslutet att helt stoppa organiserade aktiviteter för barn och unga såväl inomhus som utomhus. Det blir tydligt hur extremt allvarligt läget är i Stockholms Län. De ser behovet av samordning i hela länet för att på alla sätt minska flöden/rörelse i samhället. Uppmaningen är tydlig att alla individer endast ska umgås i en liten ”bubbla” lokalt. På så sätt kan varje individ bidra till att öka chanserna för att få starta upp verksamhet igen i någon form. Jag uppfattade att hade myndigheterna haft mandat enligt lagar och förordningar så hade de stängt ned annan verksamhet också vilket de idag inte kan.


Smittskydd Stockholm kommer göra en kontinuerlig uppföljning av smittläget för att följa utvecklingen under och efter jul/nyår.  Det var tydligt från Smittskydd Stockholm att de är väldigt ledsna över att behövt fatta detta beslut gällande barn/ungas idrottande. Länsstyrelsens företrädare berättade också att de kommer göra en särskild ”Barnkonsekvensanalys” med anledning av rådande läge.

 

Vi uppmanar alla våra föreningar att försöka hålla kontakten och aktiviteten uppe digitalt och på distans med sina spelare och lag. Läs mer och se hockeyanpassad bingobricka på vår hemsida:

https://www.stockholmhockey.se/Nyheter/nyheterfrandistriktet/lucka22-jullovsutmaningarvinterbingo


 

Med vänlig hälsning

 

Carina Oddsberg, Kanslichef

Stockholms Ishockeyförbund

A-lag
Ta ansvar, för dig och för alla andra!
2020-12-07 14:31, A-lag
#19 Nicklas Petterson, #5 Emil Sjöman, #15 Sebastian Thorslund, #10 Gustav Ekstrand
Visst längtar vi alla tillbaka till match och träning, hockey är den sporten vi älskar allra mest!

Ska vi få uppleva det igen så krävs det att vi alla tar vårt ansvar i vardagen och inte tror att någon annan ska göra jobbet. Att se sig själv i spegeln och säga: Jag tar ansvar för att följa restriktionerna.

Gör vi alla det så kommer vi att snart få börja träna och spela matcher igen, och ni får komma och se oss kriga om poängen.
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Vi stöder Spånga Hockey