SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Spånga IS Ishockeyklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till Spånga IS Ishockeyklubb
En av Stockholms största ishockeyföreningar med 8 st ungdomslag, 2 st juniorlag, A-lag, Veteranlag och en populär Hockeyskola för pojkar och flickor.
Strömberg vs Andreas Enqvist Del 1
2021-04-15 11:04

Här är del 1 i en intervjuserie mellan vår Sportchef Håkan Strömberg och fd hockeyspelaren Andreas Enqvist.

 

Andreas är född och uppvuxen i Spånga med Spånga Hockey som moderklubb, han avslutade nyligen sin framgångsrika spelarkarriär som tog honom från Spånga Hockey till Djurgården och vidare till AHL, NHL, KHL och SHL.

 

 

J 20
Tryout J18 och J20
2021-04-13 15:11, J 20

 

Lagbygget i våra juniorlag pågår inför säsongen 21/22 och vi öppnar nu upp provspel för spelare från andra föreningar

Lansering av souvenirshopen
2021-02-22 15:36
Vi står kvar, vi går ingenstans!

Vi kan välja hur vi vill vara, vilken roll vi vill inta, hur vi själva och vår omvärld uppfattar oss. I Spånga Hockey väljer vi att ha en framåtlutad hållning, visa att vi vill och kan och att i alla situationer se hur vi kan bidra på ett positivt sätt.

Så vi tycker det är ett helt rätt sätt att inleda 2021 med lanseringen av vår egen souvenirshop. Tänka nytt och ge alla en möjlighet att bidra till en fortsatt positiv utveckling för Spånga IS Ishockeyklubb. Ta en titt, fundera på om du är en medium eller large, lägg din beställning och stötta Spånga Hockey!

Nu kör vi - igen!
2021-01-25 01:23
Idag måndag får vi börja träna igen! De flesta lagen får köra i Från Stan-hallen, men juniorer och seniorer får än så länge bara köra ute på bandyisen.

Med detta kommer ett ansvar att vi alla hjälper till att följa de regler som gäller, hjäper de som ev tappar spåret så att vi kan fortsätta med en fantastiska sport som hockeyn är.

Vi får inte glömma att vi fortfarande lever i en svår situation, att detta steg framåt, inte ska ses som att vi kommer kunna bedriva vår verksamhet som vanligt. Tvärtom så är det  nu viktigt att visa att vi klarar att ta ansvar för att bedriva verksamheten på ett riskfritt sätt, för att därigenom få fortsätta träna och snart även få med oss våra äldre spelare.

Alla lagen har nu fått info om vad som gäller för deras träningar framöver.

Ni kan läsa mer om vad som gäller här.


DET HÄR SKA BLI KUL!

Äntligen!
2021-01-22 17:31

Efter nya besked från stat och kommun får vi nu börja träna igen.Träningen, för ungdom födda 2005 och tidigare, tillåts som ’vanligt’ (dvs med rådande direktiv/råd/restriktioner) från måndag 25 januari. Gäller även inomhus i Från Stan-hallen.

Juniorlag och A-lag kommer erbjudas träningstider på bandyplanen från v 4 (om/när den är klar…).


Inga matcher tillåtna t.v, inga cupspel kommer få spelas under våren. Besked kommer inom kort från förbundet hur det blir med enstaka matcher framöver.

Jag kommer att börja uppdatera Istiden nu under eftermiddagen/kvällen, självklart med reservation för snabba puckar och sena ändringar.

 

Information kring ombyte och andra special-regler kommer kommuniceras ut under helgen.

 

Allmänt gäller även fortsättningsvis:

- hålla avstånd

- tvätta händerna, gärna använda handsprit

- använd bara din egen utrustning, inkl vattenflaska

- vi symtom stanna hemma, tills man är HELT frisk, stanna hemma om familjemedlem är sjuk

- hosta i armvecket

 


Informationen uppdateras löpande.


Nu tar vi nästa steg!
2021-01-22 10:16
Inom kort lanseras en ny unik möjlighet till maximal utveckling och möjlighet till utbildning av högsta klass även online!
Information från styrelsen
2021-01-08 10:57
2020.... 
För ett år sedan så såg vi fram emot fortsättningen på hockeysäsongen efter juluppehållet. Föga kunde vi ana att vi 12 månader senare inte skulle ha möjlighet att utöva vår sport, att samhället och världen skulle ställts inför de utmaningar vi nu lever mitt i. Hur samtalsämnet präglas av ett återkommande tema. Hur vår vardag i många sammanhang förändrats i grunden.
Sedan kort före jul är all verksamhet pausad, fram till den 24:e januari. I dagsläget vet inte heller vi mer vad som kommer hända därefter - vår förhoppning är att situationen i samhället förändrats, att trycket på vården planar ut och förhoppningsvis minskar. 
Parallellt med det låt oss ändock komma ihåg mycket av det positiva som hunnits med, en välbesökt hockeyskola, skottrampen tar form, hallen har fått sig ett ansiktslyft, Sommarcampen som genomfördes på ett, som vanligt strålande sätt.

2021 ja....
Vi arbetar för att se hur vi som förening, dvs alla ni - föräldrar, ledare, spelare, anhöriga - ska kunna stötta varandra, bidra med engagemang och verktyg för att hålla kontakten med varandra, få inspiration kring övningar och aktiviteter att genomföra. Låt oss nu vara kreativa för att se hur vi kan fortsätta träna och aktivera oss framöver. 
Inom kort hoppas vi kunna lansera lite nyheter som vi hoppas ni alla kommer uppskatta, så håll ögonen öppna. 

Hemmaplansmodellen
Arbetet fortgår, vissa av de planerade aktiviteterna har skjutits på framtiden, och omfokuserats för att se hur vi kan göra det mer coronaanpassat. Hemmaplansmodellen som modell för föreningsutveckling kommer att vara centralt för oss framöver. Ta er gärna några minuter och kolla igenom material, bekanta er med strukturen. 

Vad händer härnäst? 
Av verksamhetsåret 2020/2021 återstår 3 månader. Att vi har omvärldsfaktorer som helt styr vad vi kan göra och inte kan göra innebär att vi också försöker lyfta blicken och se bortom den här säsongen. Hur kommer vår ekonomi se ut när vi går in i nästa säsong? Hur påverkar det våra samarbetspartners? Hur har vi påverkats av pandemin? 


Till sist.... några visdomens ord från "Hill street blues" aka "Spanarna på hill street". Hälsningar

Pär Forsmark,
Ordförande
Jullovscamp
Jullovscamp 6-8 januari - INSTÄLLD
2020-12-27 15:27, Jullovscamp
Med anledning av de skärpta restriktionerna som bla innebär träningsförbud fram till 24/1-21
så ställs campen in.
Ny info från ishockeyförbundet 22 dec
2020-12-22 22:27

Nedan ser ni info från Stockholms ishockeyförbund den 22 dec.


Hej

 

Idag kom information från Smittskydd Stockholm gällande de nya skarpa restriktioner som infördes from i fredags vilka lett till att de flesta kommuner i vår län infört totala stopp för organiserad verksamhet både inom- och utomhus (undantaget yrkesmässig senioridrott). Flera av er har säkert läst nyheter publicerade av RF samt i media med förtydliganden från FHM. Med andra ord har majoriteten av kommunerna i vår sjukvårdsregion fattat beslut om hårdare restriktioner än det FHM kommunicerat idag.  Med anledning av detta lämnar Smittskydd Stockholm följande kommentar:

 

”För er som noterat att Folkhälsomyndigheten idag släppt ett förtydligande gällande deras syn på utomhusidrott så kommer säkert flera att uppleva budskapen som motsägelsefulla. Det är viktigt att komma ihåg att Folkhälsomyndigheten gör sin skrivelse ur ett nationellt perspektiv. Smittskydd Stockholm gör sin uppmaning baserat på hur den svåra situationen ser ut i Region Stockholm.”

 

Läs och sprid informationen nedan i sin helhet. Smittskydd Stockholm håller också på med en sammanställning av ”frågor och svar” som vi hoppas kan vara till hjälp för er men den är i skrivande stund inte färdig så kommer återkomma med länk till den snarast.

 

https://vardgivarguiden.se/nyheter/2020/december/organiserad-utomhustraning-bor-just-nu-undvikas/

 

Med anledning av det allvarliga läget uppmanar vi igen alla våra föreningar och dess medlemmar att inte ”runda några hörn” samt att hålla er uppdaterade kring de restriktioner som er kommun utfärdar. Igår deltog undertecknad i möte med Smittskydd Stockholm, Länsstyrelsen, Föreningen Kultur och fritidschefer i Stockholms län, RF SISU Stockholm samt företrädare för de större idrotterna i Stockholm. Smittskydd Stockholm gav en nuläges/bakgrundsrapport till beslutet att helt stoppa organiserade aktiviteter för barn och unga såväl inomhus som utomhus. Det blir tydligt hur extremt allvarligt läget är i Stockholms Län. De ser behovet av samordning i hela länet för att på alla sätt minska flöden/rörelse i samhället. Uppmaningen är tydlig att alla individer endast ska umgås i en liten ”bubbla” lokalt. På så sätt kan varje individ bidra till att öka chanserna för att få starta upp verksamhet igen i någon form. Jag uppfattade att hade myndigheterna haft mandat enligt lagar och förordningar så hade de stängt ned annan verksamhet också vilket de idag inte kan.


Smittskydd Stockholm kommer göra en kontinuerlig uppföljning av smittläget för att följa utvecklingen under och efter jul/nyår.  Det var tydligt från Smittskydd Stockholm att de är väldigt ledsna över att behövt fatta detta beslut gällande barn/ungas idrottande. Länsstyrelsens företrädare berättade också att de kommer göra en särskild ”Barnkonsekvensanalys” med anledning av rådande läge.

 

Vi uppmanar alla våra föreningar att försöka hålla kontakten och aktiviteten uppe digitalt och på distans med sina spelare och lag. Läs mer och se hockeyanpassad bingobricka på vår hemsida:

https://www.stockholmhockey.se/Nyheter/nyheterfrandistriktet/lucka22-jullovsutmaningarvinterbingo


 

Med vänlig hälsning

 

Carina Oddsberg, Kanslichef

Stockholms Ishockeyförbund

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
J 18, 13/04 15:23 
J 20, 13/04 15:11 
Team 13/U8, 31/03 16:08 
J 20, 26/02 10:43 
J 18, 25/02 19:08 
Jullovscamp, 27/12 15:27 
 
Vi stöder Spånga Hockey